12 okt 2014 - Husky Safari - Ramocas

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

12 okt 2014 - Husky Safari

Overig > Uitjes
Om voor de afwisseling weer eens wat leuks te doen (van 4 weken naar Deventer op en neer rijden wordt je niet echt vrolijk), zijn we naar het plaatsje Koningslust in Limburg gegaan, om... een Husky-safari te gaan doen (www.lowlandpack.nl). Je moet er even voor rijden, maar dan heb je ook wat :-)
Het eerste wat we zagen toen we binnenkwamen, waren 5 jonge Siberische Huskies die lekker aan het slapen waren. Na een kopje koffie en een sanitaire stop van zo'n eind rijden, kregen we van André uitleg over het ras en wat we vandaag kunnen verwachten. Daarna naar buiten om de 30 Huskies te bekijken en één voor één de bus in zien gaan.
Links op tafel de 'leader of the pack', een rustig mannetje dat uitkeek over het gepeupel :-)  Het in de bus krijgen van 24 Huskies gaat verbazingwekkend goed, soms ontglipt er eentje tijdelijk, maar komt dan toch netjes als ze geroepen worden en springen zonder morren de auto in.
Een klein stukje met de bus en auto's en we komen aan in het 'doe-bos'. De bus wordt geparkeerd en alle Huskies gaan aan een lange ketting aan weerszijde van het pad. Jeetje, wat hebben ze er zin in om te gaan lopen, zodra ze de kar zien beginnen ze allemaal onrustig heen en weer te springen.
Nadat ze allemaal uit de bus zijn en door iedereen geknuffeld, wordt het eerste zestal voor de kar gespannen. Er gaat 8 keer gereden worden, waarbij elk zestal honden twee keer een rondje door het bos loopt, voorafgegaan door een quad met André. De eerste van het koppel start op de kar, de tweede zit achterop de quad en wisselt halverwege.
Het duurt best even voordat iedereen aan de beurt is geweest. Gelukkig zijn er broodjes, koffie, thee en soep en is er alle tijd om de honden te aaien en te fotograferen (als de kar er niet is zijn ze best rustig). En natuurlijk superveel geluk met het mooie weer!
André maakte tijdens het rijden op de quad nog wat foto's van Ronald in actie.
Na best wel een lange dag in het bos is het weer tijd om alle honden terug te doen in de bus en naar het huis van André en Marijke te rijden. Daar nog even lekker wat gedronken, met de puppies gespeeld en toen weer terug naar Apeldoorn. Leuke dag zo!
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu