30 okt 2014 - Koophuis in Apeldoorn - Ramocas

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

30 okt 2014 - Koophuis in Apeldoorn

Overig > Huizen
Op 30 okt 2014 hebben we een nieuw(bouw) huis gekocht, na bijna 9 jaar in Apeldoorn gehuurd te hebben. Hier lees je hoe het hele traject is verlopen.
23 apr 2015 - Gisteren en vandaag is de tuin afgemaakt. Er zijn heidematten tegen de afscheiding geplaatst, Hedera Goldchild ertegenaan, de perken zijn gevuld met Hortensia's, Lavendel en nog wat bloeiend spul en het ziet er nu helemaal af uit. Lekker dat het nu voelt als een eigen tuin in plaats van een gezamenlijke open ruimte met alle buren :-)
De tuinverlichting was een paar weekjes eerder al aangesloten (met hulp).
10 feb 2015 - Vandaag zijn de heren keukeninstallateurs langsgeweest. De ontbrekende/verkeerde onderdelen waren eindelijk binnen en zijn nu ook gemonteerd/vervangen. Daarmee is de keuken nu echt af :-)
Als het wat beter weer wordt kunnen we ook de restantjes in de tuin doen ('klimrek' voor de katten, dakgoot langs de kattenren, tuinverlichting, drainage, planten). En als het nog mooier weer wordt en de muren goed droog zijn, komt de schilder ergens in het voorjaar hopelijk ook nog langs om de rest van de muur wit te schilderen.
29 jan 2015 - Het heeft even geduurd, maar de haardombouw is nu ook geschilderd en de klok en televisie zijn gemonteerd. Weer een klusje af. Ook is er een andere (waterval)kraan in de badkamer gemonteerd... leuk!
Dank je wel Clasien!
5 jan 2015 - Er zijn weer twee projecten klaar, de logeerkamer is voorzien van een bed, tafel, spiegel en schilderijen en de haard met ombouw is vandaag geplaatst. Was nog een hele klus voor de twee heren, ze zijn van 8:30 tot 20:30 uur bezig geweest. Nu nog (zelf) zorgen voor de afwerking als de lijm en kit gedroogd zijn en de TV er in hangen. Wel weer zielig voor de katjes, die moesten de hele dag boven blijven, maar ze hebben zich netjes gedragen :-)
4 jan 2015 - Edward & Trudy (met Lisa en Luca) zijn vandaag langsgeweest om naar ons nieuwe stekje te kijken. Heel gezellig!  's Avonds nog aan de slag geweest met het aansluiten van de computers op 'kantoor'. Kost wat tijd, maar het werkt allemaal weer (behalve de backup, die moet nog worden ingesteld) dus de website kan weer bijgewerkt worden :-)
3 jan 2015 - Op de eerste en tweede verdieping zijn nu ook de schilderijen, spiegels en rekjes opgehangen. De muziekkamer is helemaal opgebouwd en ingericht, dus ook wat mogelijkheid om te ontspannen :-)
2 jan 2015 - Het gaat al beter met de katten, ze liggen zelfs gezamenlijk gebroederlijk op bed :-)  Het klussen vandaag bestond uit het ophangen van de kapstok, schilderijen, spiegel en lamp op de begane grond. Dit soort kleine klussen kost altijd meer tijd dan je denkt.
1 jan 2015 - Vandaag de katjes opgehaald uit het pension. Pfff, wat zijn ze onwennig. Ook Magnus, die tijdens de verhuizing erg rustig was, raakt ervan in de war. Na een paar uurtjes zijn ze echter al aardig gewend, dat moet goed gaan komen. Niet zoveel gedaan aan de verdere inrichting, maar dat komt morgen wel weer.
31 dec 2014 - Oudjaarsdag stond voor ons in het teken van het opleveren van de huurwoning en uitpakken van spullen in het nieuwe huis. Als morgen de andere 3 katten terugkomen uit het pension willen we zoveel mogelijk alles uitgepakt en op z'n plek hebben. Het opruimen van de 'restjes' in de huurwoning kost toch nog aardig wat tijd en de container van 6 m3 zit tot de rand vol. De container wordt om 14:00 uur opgehaald, de oplevering van de huurwoning gebeurt om 14:30 uur en verloopt gelukkig soepel. Agnes is ondertussen al druk geweest met uitpakken, Ronald steekt daarna ook de handen uit de mouwen (op het nieuwe adres). We zijn tot half elf 's avonds doorgegaan, maar toen waren alle verhuisdozen ook leeg. Moe maar voldaan, en weinig meegekregen van de jaarwisseling (met uitzondering dan van het vele vuurwerk-geknal).
30 dec 2014 - De verhuizers zijn er vandaag met 5 man, maar zijn toch nog de hele ochtend bezig om de vrachtwagen in te laden. De heren zijn om 11:15 uur vertrokken, om 12:00 uur kwamen de hulptroepen om het huurhuis leeg en schoon te maken (bedankt Ans, Ingrid, René & Peter). Het tapijt op zolder was alleen aan de randen verlijmd, op de eerste verdieping helaas volledig. Ook alle schroeven verwijderd, gaten gedicht, stickerresten verwijderd, gestofzuigd en gesopt... bijna klaar om op te leveren. Agnes heeft de verhuizers op het nieuwe adres opgevangen. Ze waren pas rond 17:30 uur klaar met uitladen en opbouwen. 's Avonds direct een aantal dozen uitgepakt. Casper en Magnus zijn tijdens de verhuizing gelukkig erg rustig geweest.
29 dec 2014 - Vandaag kwamen de verhuizers (2 maar?!?!) met een grote verhuiswagen. Ze hebben echter alleen de spullen ingepakt en meubels uit elkaar gehaald, het verhuizen van de spullen gaat morgen gebeuren. Eentje moest om 2 uur naar de fysiotherapeut, de ander moest het in zijn eentje afmaken. Nou ja, maar hopen dat het verhuizen morgen helemaal rond komt. Agnes was met de katjes naar het nieuwe adres, Ronald is alvast begonnen met het demonteren en schoonmaken van de badkamer, WC en zolder. Het (huur)huis moet woensdagmiddag tenslotte leeg en schoon opgeleverd worden. Wel een nadeeltje, Agnes slaapt vanavond op een luchtbed in het nieuwe huis, Ronald op de slaapbank in het oude huis, want het bed is nu een bouwpakket :-(
27/28 dec 2014 - Het weekend hebben we alvast wat spullen overgebracht naar het nieuwe huis, zodat de verhuizers zich zoveel mogelijk kunnen concentreren op het verhuizen van de grote spullen. Zondagochtend heeft Fabiënne 3 van de 5 katjes naar het pension gebracht (Snorre, Jasha en Freya). Casper (vanwege leeftijd) en Magnus (vanwege operatie) gaan we zelf verhuizen. Ze hebben allemaal druppeltjes gekregen om de komende week hopelijk rustig te blijven.
26 dec 2014 - Waar de meeste mensen waarschijnlijk kerst vieren bij familie en vrienden, waren wij druk met het opbouwen van de 'kast' in de berging op zolder. We hadden gedacht dat het sneller zou gaan, maar het bleek nog erg veel werk. Om 19:00 uur stond de kast, die we gisteren al helemaal hadden uitgepakt, eindelijk. Snel wat spulletjes opgeborgen die we hadden meegenomen en toen snel naar huis voor de 'kerstmaaltijd' (ahum, restjes eten die nog in de koelkast liggen, de rest is op, weg of op het nieuwe adres) :-)
24/25 dec 2014 - Gisteren wat minder gedaan in het huis, wel begonnen met het uitpakken van de (Ikea-)kast die we in de bergruimte op zolder gaan neerzetten. Vandaag hebben we de zijkanten opgezet en morgen gaan we hem afmaken. We nemen dan gelijk wat spullen mee die we er in kunnen zetten (mini-verhuizing). Vandaag ook al wat spullen uit de badkamer en keuken meegenomen en één televisie. Dus als we TV willen kijken moeten we eventjes naar het nieuwe huis toe :-)
23 dec 2014 - Vandaag is de stelling bezorgd voor in de garage, die we maar direct in elkaar hebben geknutseld. Ook is KPN langsgeweest voor het verhuizen van internet, telefoon en televisie. Gelukkig doet internet het ook nog (even?) op het oude adres, dus de website kon nog bijgewerkt worden. Het zithoekje van Agnes hebben we ook verhuisd, dus we kunnen al gezellig achter de geraniums rozen zitten :-)
21/22 dec 2014 - Zondag samen met Ingrid het zand in de tuin geveegd, na elke regenbui zijn de voegen weer leeggespoeld. Ook weer wat spullen in het huurhuis opgeruimd. Maandag zijn de mensen van de plintenfabriek langsgeweest en hebben in 6 uurtjes het hele huis voorzien van plinten (143 meter). Staat gelijk een stuk beter. Ook zijn de nieuwe kliko's gebracht, helaas twee grijze in plaats van een groene en een grijze, dus daar moeten we ook weer achteraan. Daarna op pad geweest naar de Ikea voor een kast in de berging op 'zolder'. De UPC is vandaag ook afgesloten, dus TV kijken zit er niet meer in :-)  Morgen gaat internet en telefoon verhuizen, dus dat wordt helemaal afzien... nou ja, we hebben toch geen tijd om achter de PC te zitten. Maar even kijken hoe ik het doe met het bijwerken van de website.
19/20 dec 2014 - Vrijdag zijn de tegels van de keuken gevoegd en hebben we, samen met Ans, de vloeren van de hele benedenverdieping een aantal keer gedweild en weer nieuw zand uitgestrooid in voor- en achtertuin om de voegen te vullen. Zaterdag druk geweest met het demonteren van kasten, lampen, dichtstoppen van gaten, etc. in het (huur)huis dat we moeten verlaten. Helaas nog een aardige klus, en daardoor is het ook behelpen daar waar kastruimte is verdwenen (zoals in de badkamer).
18 dec 2014 - Weer een dag met zichtbaar resultaat. De berging is gekit en daarmee is het plavuizenwerk klaar. De apparatuur in de keuken zit erin, de achterwand betegeld (wordt morgen gevoegd) en we weten nu ook wat voor kraan er in de keuken zit :-)
Ook de katten kunnen naar buiten, want de ren is verhuisd en wat opgehoogd, omdat de keukendeur nu onder het dak van de ren moet passen.
17 dec 2014 - Weer een productieve dag geweest. Voordeurmat ligt erin, de lamellen in de coachkamer van Agnes hangen, de garage is gelegd en gevoegd (wordt morgen nog gekit) en de keuken begint er al aardig uit te zien. Helaas is de kast voor de koelkast 5 cm te kort aan de achterkant en de afwerking voor de bar 2 cm aan de onderkant :-(  Daarvoor gaan ze volgend jaar terugkomen. In het oude huis is de kattenren ook afgebroken en verhuisd. Die wordt morgen opgebouwd op het nieuwe adres.
En vandaag zijn ook nog bij Magnus zijn kiezen getrokken, omdat hij een vreselijke tandvleesontsteking had. Het arme beestje.
16 dec 2014 - Het eind komt in zicht. Vandaag zijn het kamertje aan de voorkant en de hal helemaal gelegd en gevoegd, dus die kunnen we de komende dagen een keer gaan schoonmaken. De garage is al voor meer dan de helft gelegd... dat gaat er leuk uitzien zo!
15 dec 2014 - De tegelzetter heeft vandaag het kamertje aan de voorkant en de helft van de hal betegeld. Vandaag ook de voorcontrole gehad voor oplevering van de huurwoning. Helaas moet al het tapijt op de eerste en tweede verdieping er uit gehaald worden :-(
14 dec 2014 - Vandaag de spiegel die uit de badkamer kwam in de WC beneden opgehangen, een kerstboompje in de tuin gepland, samen met Ans de plavuizen vloer 3 keer gedweild, het huis boven gestofzuigd en het zand weer tussen de voegen van de tuinbestrating geveegd. Drukke dag gehad, maar de keuken kan gebracht en geplaatst worden :-)
13 dec 2014 - De tegelzetter is gisteren helaas niet zover gekomen. Hij heeft de woonkamer en keuken gevoegd en de drempel naar de garage gelegd, maar niet verder gekomen met de plavuizen. Jammer. Vandaag wel, samen met Peter en Anne-Marie, het spiegelkastje, een extra lade en het rekje in de badkamer gemaakt, dus de badkamer is daarmee bijna klaar :-)
11 dec 2014 - De plavuizen in de keuken en woonkamer liggen er bijna allemaal (nog een klein randje). Waarschijnlijk heeft hij de hal en het kantoortje morgen ook klaar en kan hij maandag gaan voegen. Daarna gaat hij de berging doen. Later dan gepland, maar we laten de keuken wel in de woonkamer neerzetten.
10 dec 2014 - Dag 2 van de tegelzetter, het tempo zit er goed in. Ziet er gelijk heel anders uit. We hadden eerst nog even het idee dat er teveel plavuizen besteld waren, maar de stapel dozen slinkt toch wel erg snel. Agnes heeft nog de lege dozen opgeruimd, dus het ziet er netjes uit zo :-)
9 dec 2014 - De trapbekleding is vandaag gedaan en de luxaflex boven zijn opgehangen. Nu nog de plinten boven en dan is het daar klaar. Op de begane grond is de eerste rij plavuizen gelegd. De tegelzetter was begin van de middag alweer weg vanwege een andere klus ?!?!  Nou ja, we gaan er maar van uit dat hij het (ook) op tijd af krijgt. Je moet er wel stalen zenuwen voor hebben hoor, met dat inschakelen van vaklui voor het op orde brengen van je nieuwe huis :-(
8 dec 2014 - Vandaag is de deur van de douche geplaatst en heeft de tapijtlegger de vloerbedekking op de 1e en 2e verdieping gelegd. Morgen worden dan de trappen gedaan en de luxaflex opgehangen. Ook gaat morgen de tegelzetter aan de slag met de plavuizen. Het begint er nu bewoonbaar uit te zien :-)
6/7 dec 2014 - Zaterdag, samen met Fabiënne, en zondag het hele huis schoongemaakt. Spachtelputz en voorstrijk van de vloeren en trappen krabben, stofzuigen, soppen (alle ramen, deuren, trappen en badkamer), rest van de stopcontacten en trapleuningen monteren en een aantal spullen mee naar huis genomen, zodat er bijna niets meer achtergebleven is. Maandag komt de vloerbedekking en douchedeur, dinsdag de tegelzetter, dus die moeten wel direct aan de slag kunnen. Het wordt nu al mooi zo... wit, schoon en opgeruimd :-)
Maar het is wel hard werken zo'n nieuw huis, het wordt hoog tijd dat we verhuizen.
5 dec 2014 - Vandaag de hele dag in het huis bezig geweest, vooral met schoonmaken, monteren van stopcontacten en schakelaars op de plekken waar de muren klaar zijn en de trapleuning weer monteren. De stucadoor heeft vandaag het werk afgerond, dus morgen en overmorgen kan de grote schoonmaak beginnen, zodat maandag de vloerbedekking op een schone vloer gelegd kan worden. De plavuizen zijn ook gebracht, drie pallets vol. Die hebben we aan het eind van de dag ook nog naar binnen gebracht... pfff, wat een gewicht :-(
4 dec 2014 - De eerste en tweede verdieping zijn nu helemaal voorzien van Spachtelputz. Op de begane grond moeten nog twee muren van de woonkamer en de hele berging. Dat zijn een paar grote oppervlakken, dus misschien lukt het de stucadoor wel het werk morgen af te ronden. Hij heeft boven ook al aardig opgeruimd, wordt mooi zo, en het verschil tussen niet en wel voorzien van Spachtelputz is goed te zien. Met het restantje straatstenen dat we over hadden hebben we buren een paar huizen terug blij kunnen maken. Zojuist ook een mail gekregen van de plavuizenlegger dat hij pas dinsdag in plaats van maandag begint... shit :-)
3 dec 2014 - De stucadoor heeft nu op één kamer na de eerste en tweede verdieping klaar. In dit tempo moet hij deze week nog wel redden. Hij levert mooi werk af en er gaan heel wat emmertjes spachtelputz doorheen. Wel weer veel vocht in de woning, maar goed, even luchten met deze koele buitentemperaturen doet wonderen :-)
1 dec 2014 - Vandaag aan het eind van de dag nog even met de stucadoor gesproken. Hij heeft 4 kamers klaar op de tweede verdieping, maar morgen moet hij voor controle naar het ziekenhuis en komt hij dus niet. Wel zal hij aanstaande zaterdag ook nog werken om de klus op tijd af te maken... als dat maar goed gaat. Zal nog even gepuzzel worden als vrijdag ook de plavuizen worden gebracht. Die zullen ergens op de begane grond neergezet moeten worden, terwijl hij daar ook aan het werk zal zijn met de muren spuiten. Nou ja, weinig aan te doen, we zullen wel zien hoe het loopt. De hypotheekverstrekker is voor de tweede keer te laat met uitbetalen uit het bouwdepot, dus heb er weer achteraan moeten bellen of de betaling van de plavuizen wel goed gaat (vóór aanstaande vrijdag). Je moet helaas overal bovenop blijven zitten, want vanzelf gaat het niet goed :-(
28 nov 2014 - De stucadoors hebben lekker doorgewerkt, nagenoeg alle ramen en deuren zijn afgeplakt, op de tweede verdieping klaar met voorstrijken, op de eerste verdieping bijna (nog één muur) en op de begane grond zijn alle hoeken voorbehandeld tegen krimpscheuren. Onze huidige tuin is wel wat kaal geworden nu de rozen en een paar planten al zijn verhuisd :-)
27 nov 2014 - Het resterende deel van de rozen is neergezet in onze nieuwe voortuin. Niet zo heel veel van te zien, want ze zijn al in een diepe winterslaap. Hopelijk van het voorjaar veel mooie bloemen. In huis kunnen we verder weinig meer doen, want alles wordt dicht- en afgeplakt door de stucadoor. Als straks de muren zijn gespoten zal het er hopelijk weer een stuk mooier uitzien.
26 nov 2014 - Vandaag is (eindelijk) de stucadoor begonnen. De tijd wordt wel krap, want eind volgende week moet alles klaar zijn... maar hopen dat het goed komt. Vandaag heeft de tuinman ook wat planten en rozen overgebracht van onze huidige tuin naar de nieuwe tuin, ziet er gelijk gezelliger uit!  En de dames genieten even van de welverdiende rust na zo'n dagje hard werken :-)
25 nov 2014 - Aan het eind van de middag vandaag een mini-deelproject afgerond: de buitenlamp in de tuin :-)
We zijn de eerste in de rij die de buitenlamp hebben opgehangen, zouden we de prioriteiten verkeerd hebben???
24 nov 2014 - Agnes heeft zich vandaag behoorlijk in het zweet gewerkt, zij heeft het resterende deel van de aarde van de voorkant door het huis naar de achterkant van het huis gebracht (15 kruiwagens volscheppen, 70 meter op en neer lopen en weer uitstorten). Het is nu wel helemaal af!  Ook zijn aan de voorkant de beukenhagen tussen de voortuinen geplaatst.
23 nov 2014 - Dit was een weekend van de 'grondverzet'. De stratenmakers hadden netjes alles betegeld, maar voor de 'gaten' die we hadden bedacht voor beplanting moesten we zelf het zand nog uitgraven, naar voren brengen en aarde terug van voren naar de tuin. Pfff, als we dat geweten hadden dat het zoveel werk was, hadden we het beter uit kunnen besteden. Twee dagen lang en hard gewerkt, we lopen krom van de spierpijn en we zijn nog niet klaar :-(  De komende avonden nog maar even gebruiken om de resterende aarde aan te brengen. Dan is het zware werk eventjes gedaan en is het wachten op de stucadoor die woensdag komt. De tuin is al wel mooi geworden zo, dus voldoening geeft het wel.
21 nov 2014 - Deelproject 'Stratenmaken' is klaar! De stenen in de voor- en achtertuin liggen er in. Nu kunnen we de komende weken het zand netjes in de voegen gaan vegen, de aarde voor de plantjes in orde brengen en de lampen in de tuin aansluiten. Zal nog wel even duren voordat dat af is, maar met kleine stapjes komen we er wel.
20 nov 2014 - Bijna klaar... alle tegels liggen er in. Alleen achterin moet er nog opsluitband worden aangebracht en her en der wat aangewalst worden. Wel anderhalve pallet stenen over, eens kijken wat we daarmee gaan doen. Ook de eerste tegenslag... de stucadoor belde dat hij in plaats van maandag pas op woensdag gaat beginnen. Hij moet echter wel op tijd klaar zijn, anders gaat het straks mis met het leggen van de vloerbedekking en plavuizen :-(
19 nov 2014 - Het afwerken van de randen kost toch wel wat tijd. De inschatting van de bestraters dat ze vandaag alle stenen er wel in zouden hebben is niet gelukt. Maar het schiet toch lekker op :-)  Ook bij de buren ziet het er alweer mooier uit.
18 nov 2014 - Het tempo zit er goed in. De voortuin is klaar, de achtertuin al bijna voor de helft. Als het zo doorgaat zijn de heren bestraters misschien wel donderdag klaar :-)  De gemeente is ondertussen ook weer verder gegaan, zodat het hele blok van 30 huizen binnen de kortste keren van een trottoir is voorzien.
17 nov 2014 - Vandaag zijn de bestraters begonnen. Afgelopen weekend heeft het veel geregend en het had niet veel gescheeld of het was te nat om te bestraten. Zij hebben flink doorgewerkt en in één dag de voortuin gelegd. De stapel stenen is daarmee al flink gereduceerd. De afsluitbanden brengen zij morgen nog aan. Ook hebben ze de kabel voor de tuinverlichting al ingegraven. Aansluiten zal Ronald later zelf gaan doen (als dat maar goed gaat).
14 nov 2014 - Vanmorgen was Ronald al vroeg in de woning (7:15). Vandaag zouden ze de bestrating komen brengen. En om te voorkomen dat er allerlei mensen langs de weg parkeren en de vrachtwagen de lading niet kan lossen, maar even wat stoelen neergezet :-)  Daarna verder gegaan met lampen ophangen, zodat er nu in de hele woning licht is. Bij de Karwei alvast wat spullen gehaald voor de tuinverlichting straks, want de kabel moeten de bestraters straks ingraven voordat de stenen er overheen worden gelegd. Om 15:00 uur was uiteindelijk de vrachtwagen er met 30.000 kilo aan straatstenen, pfff, best veel. Gelukkig heeft de chauffeur ze netjes neergezet en paste alles op het vrijgemaakte stuk. Vandaag ook weer geluk gehad met het weer, mooi droog en redelijk warm, zodat het vocht lekker uit de woning weg kan. Van het weekend wordt het slechter, maar dan doen we toch niet zoveel. Maandag vooralsnog redelijke vooruitzichten (gelukkig, want dan gaan de bestraters beginnen).
13 nov 2014 - Vanmorgen om 8:00 uur was de formele oplevering van de woning. De woning is heel netjes opgeleverd, nagenoeg alle punten van afgelopen dinsdag waren opgelost, zelfs het schilderwerk. Alleen in het voorjaar komen ze nog een keer terug om het schilderen van de buitenmuur af te maken. Na het tekenen van het opleverrapport kregen we de sleutels.... jippie!!!!  Vandaag al wel druk geweest. Hele woning geveegd, aantal lampen opgehangen en voor het huis een grote berg zand weggehaald, want morgen komen ze de stenen brengen voor het bestraten van het huis. Vandaag waren er ook al mensen bezig om de lantaarnpalen langs het voetpad te zetten, en 's avonds deed t'ie het nog ook. Ook de buren zijn al hard aan het werk. Vanaf vandaag gaat het hopelijk elke dag een beetje mooier worden :-)
11 nov 2014 - Vanmiddag om 14:00 uur mochten we de woning 'voorschouwen' en groene pijltjes plakken bij alle dingen waarvan we dachten dat het (nog) niet goed was. Toch nog bijna een heel vel met stickers geplakt. Kleine krasjes op de ramen, wat kleine gaatjes en putjes in de muur, maar vooral het verfwerk wat voor op- en aanmerkingen zorgde. Nu maar hopen dat deze punten allemaal zijn opgelost als donderdag de officiële oplevering is. De betaling wordt ook nog even spannend. Met de hypotheekverstrekker gebeld en de betaling bleek nog niet gedaan te zijn. Gaan ze nu een spoedbetaling van maken... nu maar duimen, want anders geen sleutel donderdag :-(
9 nov 2014 - Vandaag was het lekker weer, beetje koud maar wel zonnig. Mooie dag om even langs de nieuwe woning te fietsen :-)  Aanstaande dinsdag is de voorschouw en donderdag de formele oplevering met sleuteloverdracht (als de hypotheekverstrekker netjes op tijd de laatste termijn heeft overgemaakt).
5 nov 2014 - Het werk aan de openbare bestrating gaat gewoon door, zelfs de onderkant van de straatverlichting is al neergezet. In de voortuin zijn ook de lage beukenhagen geplaatst, het begint er al netjes afgewerkt uit te zien.
30 okt 2014 - Vandaag naar de notaris geweest om de akte van levering en hypotheekakte te tekenen. Nu zijn we dus eigenaar van de woning! De aannemer heeft laten weten dat de oplevering inderdaad 13 november gaat gebeuren... dus binnenkort de handen uit de mouwen.
29 okt 2014 - Weer even langs de woning gereden (het wordt steeds leuker naarmate de datum van oplevering dichterbij komt en de woning meer af is) en tot onze verrassing is de gemeente al begonnen met het aanleggen van de (openbare) bestrating. Dat scheelt straks weer moddervoeten in het huis :-)
22 okt 2014 - Dit was het laatste kijkmoment voordat de woningen worden opgeleverd. Als alles volgens planning gaat, wordt dit donderdag 13 november. Komt al heel dicht bij... en we moeten nog naar de notaris.
18 okt 2014 - We zijn even langs de woning gereden om wat foto's van de voortgang te maken. Het huis is al mooi wit geschilderd en de tuinen zien er al opgeruimd uit.
23 sep 2014 - Op deze dag hebben wij de aannemings- en koopovereenkomsten getekend, natuurlijk met het voorbehoud dat we de financiering rond krijgen. Maar we hebben goede hoop :-)
17 sep 2014 - Dit was de derde kijkdag voor de kopers, maar voor ons het eerste kijkmoment. Er wordt nog hard gewerkt.
17 aug 2014 - We zijn op zondag een stukje gaan fietsen om te kijken naar koopwoningen elders in Apeldoorn. Daar fietsten we langs 30 huizen in aanbouw die we wel wat vonden. De maandag erop langs de makelaar en gelijk maar een vrijblijvende optie op het huis genomen. Er waren er nog maar 6 te koop, waarvan maar één die we mooi vonden (plat in plaats van schuin dak). Woensdag konden we samen met de makelaar in het huis (in aanbouw) kijken. Toen we hadden besloten dat we het huis wel wilden hebben, zijn we hard aan het uitzoeken en rekenen gegaan om te kijken hoeveel hypotheek we moesten nemen en welke maandlasten daarbij horen. Ook al veel contact met de leverancier van het sanitair en de aannemer over wensen en mogelijkheden tot maatwerk, en dat zonder getekende overeenkomsten :-)

Hieronder wat foto's uit de brochure:
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu