aug 2013 - Balaton & Weissenstadt, Duitsland (Kurzentrum) - Ramocas

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

aug 2013 - Balaton & Weissenstadt, Duitsland (Kurzentrum)

Vakanties > 2013

Deze zomer weer op bezoek geweest bij de familie in Hongarije aan het Balatonmeer en aansluitend nog een paar dagen in een kuuroord gezeten in Weissenstadt in Duitsland.

Deze keer maar besloten de reis in 2 dagen te doen en te overnachten in ons vaste motel in St. Valentin in Oostenrijk.

In Hongarije aangekomen regelmatig gezwommen, boeken gelezen op het terras en lekker gegeten. Op dinsdag nog wezen kijken bij een nestje jonge honden... kleine diertjes zijn altijd leuk.

En nog even op de foto met zus, zwager en nichtje.

Langs het Balaton-meer staan mooie huizen. Links de favoriet van Agnes, rechts die van Ronald, met zowel terras boven als beneden. We keep on dreaming :-)

Het was de hele week behoorlijk warm met temperaturen van rond de 30 graden.

Maar toch ook nog nostalgie... af en toe een verdwaalde trabant en als je voor een postzegel op het kleine postkantoortje komt wordt je na een tijdje wachten bij het ene loket verwezen naar het andere loket, omdat daar de postzegels worden verkocht :-)

Voor sommigen was het niet te warm om nog een potje te tennissen. Ronald hield het bij het op een afstandje beschouwend toekijken :-)

Agnes heeft ook nog even fanatiek een balletje geslagen...

En 's avonds regelmatig een wandelingetje langs het water, even swingen bij de live-band die stond op te treden, genieten van een suikerspin en de mooie zonsondergang.

Ook nog een dagje overgevaren naar het schiereiland Tihany, waar het water er uitziet als de blue lagoon. De dag afgesloten met een etentje bij restaurant de Paprika, eigenlijk een vast onderdeel van ons bezoek aan Balaton.

Op zondag zijn we nog een dag in Törökbálint geweest bij de andere zus van Agnes en haar dochter. Lekker gegeten en bijgepraat en 's avonds bij (bijna) volle maan nog genoten van een flesje rode wijn :-)

Op maandag vertrokken naar Weissenstadt in Duitsland om nog lekker een paar daagjes met z'n tweeën te zijn. De weg daar naartoe voorspelde niet veel goeds. De temperatuur daalde, door de vele regen, van 32 graden bij vertrek tot 16 graden bij aankomst. Dat levert toch ook wel weer mooie plaatjes op...

Het kuuroord bleek vooral door oude mensen bezocht te worden (wij waren ruimschoots de jongste), maar de kamer was ruim, de ligging langs het meer mooi en de sauna's, binnenbad en buitenbad uitstekend. En Weissenstadt aan de andere kant van het meertje is leuk om te bezoeken (wel heel erg klein) en we hebben ook een restaurantje gevonden met heel goed eten, waar we drie keer teruggekomen zijn. Voor zo'n klein dorpje waren er wel heel veel schuren, oude opslagkelders en brandkranen ?!?!

We hebben gelukkig na aankomst alleen maar droog weer gehad en konden dan ook mooie wandelingen rondom het meer maken. Eén rondje is ongeveer 5 kilometer, dus daarna moesten we even ontspannen in de sauna en het zwembad :-)

En na het zien van de laatste buitenlandse zonsondergang en een nachtje slapen zijn we weer op huis aangegaan... deze fijne vakantie is helaas weer voorbij.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu