aug 2017 - Balaton & Budapest - Ramocas

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

aug 2017 - Balaton & Budapest

Vakanties > 2017
Precies een jaar geleden dat we vakantie hadden :-(
Deze keer weer bestemming Balaton en Budapest.
Op de heenweg had Ronald echt een fántástisch hotel geboekt (not!), maar goed, we konden er slapen en de volgende dag gelukkig bij het Balaton-meer.
Het was de weken voordat we kwamen rond de 40 graden geweest, toen wij er waren was het gelukkig maar rond de 30. Er waren erg veel mensen die genoten van het mooie weer (hoogseizoen).
Lekker langs het water lopen, zwemmen, door de straten lopen en kijken naar de nieuwe èn oude (bijna spook-)huizen die er in Zamárdi staan. Altijd lekker ontspannend.
Vrijdag de andere zus van Agnes opgehaald bij het station, zodat de zusters ook weer bij elkaar waren. Op zaterdag zijn we richting Budapest vertrokken.
Zaterdag zijn we lekker op pad geweest in Budapest. Naar het oude Gymnasium van Agnes, lekker bakje koffie op een pleintje, naar de muziekwinkel waar Agnes altijd haar muziek kocht, leuk restaurantje gevonden en voor Ronald een beetje touren met de tram :-)
Zondagochtend lekker rustig aan gedaan en in de loop van de middag naar het restaurant gegaan waar we met de nicht en neef van Agnes hebben gegeten. Daarna een boottochtje op de Donau en vanaf daar het prachtige vuurwerk bekeken.
Na het vuurwerk met de metro teruggegaan naar het hotel (mooie metro-stations!) en de volgende dag weer naar huis.
De overnachting in Duitsland (Colmberg) had Ronald deze keer beter geregeld. Een prachtige burcht, mooi uitzicht en heerlijk gegeten in een lokaal restaurantje. De volgende dag na een uitgebreid ontbijtje weer op pad en zo aan het eind van de middag weer veilig thuis :-)
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu