aug 2018 - Mettlach, Duitsland (Gästehaus Schloss Saareck) - Ramocas

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

aug 2018 - Mettlach, Duitsland (Gästehaus Schloss Saareck)

Vakanties > 2018
We zijn lekker een (mid)weekje naar Mettlach in Duitsland geweest. Het was alweer een tijd geleden dat we op vakantie waren, dus maar een bijzondere locatie gezocht om te overnachten. Een oud slot van Villeroy&Boch in een (helaas door de hitte uitgedroogd) park langs de rivier de Saar.
De kamer (Marlene) was mooi groot, met een bijzonder toilet en als enige kamer in het hotel met eigen terras. Geweldig om daar 's avonds lekker te zitten met uitzicht over de natuur.
De dag van aankomst konden we buiten op het terras eten. Het is niet echt een restaurant (met menukaart enzo), dus het was een beetje onduidelijk wanneer je er wel of niet kon eten. De laatste avond wilden we mooi afsluiten met een diner in het slot, maar helaas... Waarschijnlijk zijn ze vooral gericht op bruiloften en zakelijke bijeenkomsten. Wel al het servies van Villeroy&Boch, mooi hoor!
Op dinsdag zijn we naar de bocht in de Saar gaan kijken. Daar waren we 4 jaar geleden ook, maar nu was er een enorm grote uitkijktoren gebouwd. Prachtig mooi uitzicht, ook het pad er naar toe, maar wel heel erg warm. Ook hier, net zoals in Nederland, is het de afgelopen weken droog en heet geweest.
Na het uitzicht over de bocht in de Saar zijn we naar de overkant gegaan. Midden in de bossen zou een oude ruïne van een kasteel staan. Bijna 3,5km (omhoog) wandelen (met de auto mocht je er niet naar toe rijden) en weer terug natuurlijk, en dat in de hitte... zware wandeling, maar zeker de moeite waard :-)

We hebben 's avonds lekker buiten gegeten bij een restaurantje in het centrum, zijn daarna nog een stukje gaan wandelen om vervolgens nog even te genieten op ons privé terrasje.
Woensdag heeft het bijna de hele dag geregend, ondanks de voorspellingen dat het de hele week mooi en warm zou blijven. Op de regenradar is te zien dat de buien wel heeeel toevallig net boven de plek (blijven) hangen waar wij op vakantie zijn :-(
Maar niet getreurd, we hebben overdag van de kaffee und kuchen genoten en het Villeroy&Boch-museum bekeken. 's Avonds was het gelukkig weer droog, zodat we toch nog buiten konden eten en een wandelingetje naar de sluizen hebben kunnen maken (imposant!).
Op donderdag zijn we naar het stadje Saarburg geweest. Hier waren we 4 jaar geleden ook, maar nu zijn we met de kabelbaan de berg op en neer geweest en hebben er lekker geluncht.
Daarna zijn we doorgereden naar Losheim am See om (na 4 jaar) opnieuw een rondje om het meer te lopen. Pffff... eigenlijk veel te warm om te lopen :-)

Bij de Lidl nog een fles lekkere wijn aangeschaft en die op de laatste avond op ons terrasje leeggedronken. Het was een mooie week!
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu