aug 2020 - Budapest, Hongarije - Ramocas

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

aug 2020 - Budapest, Hongarije

Vakanties > 2020
Ondanks de rare Corona-tijden toch naar Hongarije gegaan voor het vieren van de 80-jarige verjaardag van Endre, de zwager van Agnes. Gelukkig stonden Duitsland, Oostenrijk en Hongarije op 'geel', zodat we op vakantie konden. Met de auto, met één tussenstop naar Hongarije en drie tussenstops op de terugweg.
De eerste dag zijn we tot Bamberg in Duitsland gereden en hebben overnacht in een mooi oud hotel. De gastvrijheid voelt wel wat minder door het overal moeten dragen van een mondkapje en het moeten ontsmetten van je handen, maar we zijn blij er toch een weekje tussenuit te kunnen.
Het hotel waar we normaal verblijven in Boedapest (Flamenco) was om onbekende redenen gesloten, dus moesten we uitwijken naar een andere plek. Dat is Abel Penzio geworden. Niet echt het comfort dat we gehoopt hadden, maar er was helaas niets anders in de buurt te krijgen. De eerste dag tijdens de avondwandeling ook nog een vreselijke hoosbui over ons heen gekregen :-(
Gelukkig de volgende dagen wel droog en genoeg tijd voor een wandeling door het park. Ook de familie bezocht en de verjaardag van Endre met z'n allen gevierd in een leuk restaurant. Endre is 80 geworden en Leo (zijn kleinzoon) 1, dus dubbel feest :-)
De dagen daarop in drie etappes naar huis, met de eerste stop in een 1.000 jaar oud slot in Steinakirchen am Forst in Oostenrijk. Geweldige locatie en uitzicht, koninklijk bed en ontbijten in de tuin. Aangenaam contrast met onze vorige overnachtingen :-)
En de volgende ochtend op pad naar Halblech in Duitsland. Wat is daar te doen dan? Nou... het ligt op 10 minuten rijden van Hohenschwangau. Ja... en? Daar ligt het mooie slot Neuschwanstein :-)
Vanaf beneden ziet het er niet zo groot uit, maar als je dan op de brug tussen de bergen staat is het toch best indrukwekkend. Wel een heeeel toeristisch dorpje...
's Avonds gegeten bij het hotel. Een buffet vanwege de corona-maatregelen, maar lekker op het terras en verrast met een (kort) optreden van een Argentijnse tenor.
De volgende ochtend zijn we nog met de skilift de berg op geweest. Zonder ski's helaas, maar de stilte en het uitzicht vanaf de berg zijn ook in de zomer erg mooi.
Op weg naar de laatste tussenstop in Lohr am Main, een ritje dat ongeveer 4 uur zou moeten duren, hadden we meer dan 2 uur vertraging. Files, ongelukken... maar gelukkig nog op tijd voor het diner aangekomen. Ook hier weer genieten van het uitzicht en de laatste overnachting van de vakantie. Kunnen we toch nog terugkijken op een mooie week, wie weet wanneer het hierna weer kan.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu