dec 2012 - Budapast & Obertauern, Oostenrijk (Hotel Alpenland) - Ramocas

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

dec 2012 - Budapast & Obertauern, Oostenrijk (Hotel Alpenland)

Vakanties > 2012

Op vrijdag 30 nov 2012 vroeg vertrokken om zaterdag bij het etentje van de zus van Agnes te zijn, die haar verjaardag vierde. Aan het begin van de avond aangekomen en ingecheckt in hotel Flamenco, dat op loopafstand van haar huis is.

Het hotel is qua kamers wat uit de tijd, maar het uitzicht vanaf de 5e verdieping was mooi, zeker met het zonnetje erbij.

Het diner was in restaurant Rozentuin (Rózsakert), maar in deze tijd van het jaar natuurlijk geen rozen meer :-)

We hadden een aparte ruimte waar we met z'n allen konden zitten. Maar vooraf ging Agnes, die er echt prachtig uitzag, nog even met haar zussen, zwagers en aanhang op de foto.

Lekker gegeten en onder het eten gaf Endre nog een mooie speech voor Ica (de zus van Agnes). Ze was er ontroerd van.

Als afsluiting was er een lekkere taart (de taart die dit jaar in Hongarije tot nationale taart is verkozen).

Op zondag zijn we naar Oostenrijk gereden met het plan om 3 dagen lekker te skiën in Obertauern.

Dat liep helaas wat anders dan gehoopt...

Het heeft maandag en dinsdag aan één stuk door gesneeuwd en de wolken hingen bijna altijd zo laag dat je de bergen niet of nauwelijks kon zien.

Toen maandag in het begin van de middag de wolken een beetje optrokken hebben we de latten gepakt en zijn naar de piste gegaan.

Met de cabinelift naar boven, de eerste korte afdaling gedaan, toen met de stoeltjeslift naar boven en... toen ging het mis. Ronald verrekte zijn rug bij het opendoen van de sneeuwkap, waarmee we het skiën op onze buik konden schrijven :-(

Ronald is twee keer bij de lokale arts langsgeweest om toch nog een beetje te kunnen bewegen. Agnes is drie dagen lekker in de sauna van het hotel geweest. En tussendoor wat lezen en genieten van het lekkere eten dat in het hotel werd geserveerd.

Op woensdag nog een beetje gelopen (met skistokken, die dan toch handig blijken te zijn), met de cabinelift nog even de berg op geweest (dure skipassen voor één afdaling) en daarmee was de "ski"-vakantie weer voorbij.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu