dec 2015 - Maastricht (Kasteel Hoogenweerth) - Ramocas

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

dec 2015 - Maastricht (Kasteel Hoogenweerth)

Vakanties > 2015
Een kort uitje tijdens onze vrije dagen aan het eind van dit jaar. Een dagje om Maastricht te bekijken, overnachten in een kasteeltje aan de Maas en de volgende dag naar Valkenburg (en weer naar huis).

We hebben de auto (na een rit van 2 uur) bij het kasteel geparkeerd (net buiten Maastricht) en zijn toen met de bus naar het centrum gegaan.
Van tevoren had Ronald een wandelroute door Maastricht gevonden langs de belangrijkste bezienswaardigheden. 5,3 km, dus zonder te stoppen kun je het binnen een uurtje doen. Maar als je overal even kijkt, foto's neemt, een biertje drinkt, etc. dan komen er al snel 3 uurtjes bij :-)
Helaas was het de hele middag bewolkt (dus wat kouder en de foto's worden wat somberder) en erg druk in het centrum, maar Maastricht is een erg mooie stad!

En ook de eerste oliebollen weer gegeten. Geen idee of ze in de prijzen zijn gevallen bij de AD-oliebollen-test, maar ze waren lekker :-)
Op de rand van de brug zaten twee tortelduifjes... of is het: twee duifjes te tortelen?

Ze trokken zich niets aan van het vele publiek dat door de straten en over de brug liep.
Er lopen veel jonge mensen in de stad rond en ook de nodige kunstzinnige tiepetjes... waarschijnlijk omdat Maastricht een universiteitsstad is. Daardoor zijn ook de kroegjes gezellig (we hebben er maar één getest hoor) en word je op straat aangesproken door studenten die je strikken om mee te doen aan hun onderzoekje over gezond eten.
Toen het begon te schemeren zijn we teruggegaan naar het kasteel. Even rusten na zo'n lange middag en toen bij het restaurant om de hoek (Sofa) lekker gegeten. En na de wijntjes en Grappa is het toch wel fijn als je maar 50 meter hoeft te lopen naar je hotelkamer (wel jammer van die twee wenteltrappen en even zoeken naar het sleutelgat in de geheime deur :-) ).
De volgende ochtend, na een lekker ontbijtje, vertrokken richting Valkenburg. Het ligt zo dichtbij, we hadden bijna lopend kunnen gaan :-)
De auto aan de rand van het centrum geparkeerd en ook daar lopend alles bekeken. Het is er klein, dus alles is dichtbij. Vandaag scheen het zonnetje regelmatig, dus het was geen straf om buiten te lopen.
We hebben een rondrit gemaakt in de gemeentegrot. Heel interessant, zeker alle schilderingen en kunstwerken die op de muren zitten, en ook dat het een complete schuilkelder is die tijdens de koude oorlog is aangelegd (maar nooit is gebruikt).
Daarna hebben we de overige bezienswaardigheden bekeken, een lekkere uitsmijter/omelet gegeten en zijn we met de kabelbaan de heuvel op-en-neer geweest. Lijkt bijna op wintersport, maar dan zonder sneeuw en ski's :-)

En toen was het uitje alweer voorbij. Echt leuk om er zo even in eigen land tussenuit te gaan!
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu