feb 2013 - Maria-Alm, Oostenrijk (Berggasthof Christernreith) - Ramocas

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

feb 2013 - Maria-Alm, Oostenrijk (Berggasthof Christernreith)

Vakanties > 2013

Deze skivakantie was naar een voor ons bekend gebied, Maria-Alm in Oostenrijk. We hadden goed opgelet dat we niet in het hoogseizoen zaten, maar helaas hadden veel Belgen en Denen vakantie. Hoewel vroeg vertrokken (5 uur 's ochtends), zaten we vanaf Munchen constant in de file. Pas 's avonds om kwart voor zeven waren we op onze bestemming :-(

We zaten deze keer in een gasthof aan de piste, wat toch altijd ideaal is. Geen gesleep met ski's of het moeten wachten op skibussen. Gewoon opstaan, ontbijten, ski's onder en hoppa... de piste af.

Zondag was een prachtig mooie dag. Strak blauwe hemel, samen met de zus van Agnes en haar man genieten van de mooie sneeuw, biertje op het terrasje (pas na het skiën natuurlijk) en daarna op de kamer nog even een toastje met zalm en paling.

Maandag was het bewolkt, dus dan merk je de afwezigheid van het zonnetje wel bij de wat koudere temperaturen (rond de -5 ºC overdag). Een warme kom soep doet dan wonderen :-)

De dag daarop gelukkig weer stralend weer. Met een feestneus op voor het goede doel hebben we een stukje van de Königstour gedaan. Ben je een vlotte skiër, dan kun je een behoorlijke tocht maken. Wij zijn meer van het rustig aan :-)

Zon en (laaghangende) wolken geven soms prachtige plaatjes.

Op woensdag was er sneeuw voorspeld (wat later niet bleek te kloppen), dus toen hebben we een wandeling naar beneden... en weer omhoog gemaakt. 12 km op en neer is best aardig doorstappen :-)

...en beneden even een mooi hondje aaien...

Donderdag was weer een hele mooie dag om te skiën. Goed moment om wat plaatjes van de omgeving te schieten en in de lift lekker te genieten van de zon.

Vrijdag hebben we onverwacht maar een halve dag op de ski's gestaan. Het begon in het begin van de middag te sneeuwen en is daarna niet meer gestopt. Daardoor bleef er wel genoeg tijd over om de tassen in te pakken, zodat we de volgende ochtend weer op tijd konden vertrekken.
Vrijdagochtend was Ronald de allereerste op de piste om de skipassen voor die dag te gaan halen :-)

De volgende ochtend vroeg de auto uitgegraven, onderaan de berg de sneeuwkettingen afgedaan en na thuiskomst snel de auto door de wasstraat om alle pekel er af te (laten) wassen. Deze prachtige vakantie zit er hiermee helaas weer op :-)


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu