feb 2015 - Nassfeld, Oostenrijk (Pension Durnthaler) - Ramocas

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

feb 2015 - Nassfeld, Oostenrijk (Pension Durnthaler)

Vakanties > 2015
Vanwege omstandigheden al een tijdje geen vakantie gehad. Nu eindelijk weer weg... skiën!
Dit jaar weer redelijk ver weg (1.100 km), dus er maar in 2 dagen heen gereden met onderweg een overnachting in Niefern. Onderweg leek het wel lente, met 12 graden op de thermometer :-)
En 's avonds even lekker uit eten, het was tenslotte Valentijn.
De volgende dag was het een stuk drukker op de weg en richting München ook een stuk kouder, maar we zijn mooi op tijd aangekomen in Nassfeld. Tassen uitpakken, even een borreltje en toen snel aangeschoven voor het avondeten. Was wel een grote drukte. Geen carnaval, maar er was in het dorp het afgelopen jaar niemand getrouwd en dat moest blijkbaar gevierd worden :-)
We zaten beneden in het dorp, dus we moesten elke ochtend eerst een half uurtje met de gondel naar boven. Het uitzicht was mooi en we gingen pas na de grote drukte omhoog, dus een relaxt begin van de dag.
De dagen waren over het algemeen erg mooi en zonnig, met soms in de ochtend nog wat laaghangende of optrekkende wolken. Dat levert natuurlijk wel prachtige plaatjes op!
Nadeel van skiën in het hoogseizoen is de drukte bij de skiliften en op sommige pistes, maar uiteindelijk viel het allemaal behoorlijk mee (niet meer dan 5 minuten wachten bij de lift).
En tussen de middag een lekker kopje thee, al dan niet met pretzel of apfelstrüdel :-)
Een onbekend skigebied vraagt altijd even wat tijd om te leren kennen, dus het bestuderen van de kaart is een vast ritueel. De langste afdaling was 7600 meter, dus dan ben je wel even onderweg!
Elke dag na het skiën even lekker gezellig op de kamer een potje Solo of Poker (Yahtzee) met een wijntje en kaasje erbij, het avondeten (was elke keer lekker, alleen Ronald viste steeds de Leberknödel, Käseknödel en Griesknödel uit zijn soep) en een rondje lopen in het dorp (om spierpijn te voorkomen).
En wat sfeerfoto's van de 4 dagen op de piste...
Met 4 mooie dagen in de zon (en zo af en toe een biertje bij de àpres-ski) is het toch altijd weer jammer om naar huis te moeten, zeker als de terugreis dan erg lang duurt (veel ongelukken op de duitse snelwegen) en je weer thuiskomt in de regen :-)

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu