feb 2016 - Grindelwald, Zwitserland (hotel Bernerhof) - Ramocas

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

feb 2016 - Grindelwald, Zwitserland (hotel Bernerhof)

Vakanties > 2016
Het had een weekje moeten zijn, maar is uiteindelijk een dagje skiën geworden in Grindelwald. Aan het begin van de eerste skidag kregen we een verontrust telefoontje van de kattenoppas, die met Magnus naar de dierenarts is geweest, en hebben we besloten de volgende dag terug te rijden naar huis.
Zaterdag waren we vertrokken en hebben in Gutach im Breisgau, dicht bij de grens met Zwitserland, overnacht in een hotel in een bosrijke en bergachtige omgeving. Voor het eten hebben we nog een lekkere boswandeling gemaakt en de volgende ochtend vertrokken richting Grindelwald.
De rit naar Zwitserland was goed te doen. Droge wegen, niet al te veel verkeer, alleen veel bewolking dus weinig mooie vergezichten.
Het hotel was heel goed. Een kamer met balkon met uitzicht op de bergen en op loopafstand van de skibussen en ski-trein de berg op.
We waren zondag mooi op tijd in Grindelwald, dus alle tijd om eens rustig het dorpje te verkennen. De ski-trein de berg op is heel leuk en nogal anders dan de cabine- en stoeltjesliften die we gewend zijn. In het dorp ook veel chinezen die het hoogste punt van Europa komen bezoeken (maar niet gaan skiën). En wat een kleurrijk geld hebben ze hier :-)
De volgende ochtend een skipas gekocht (naar later bleek gelukkig een dagpas, in plaats van een 4-dagenkaart) en met het treintje naar boven gegaan. Het zag er beneden al mistig uit, maar onderweg naar boven werd het er niet beter op. De trip naar boven met zo'n treintje is wel grappig, alleen moet je wel geluk hebben als je op het station aankomt, hij rijdt maar één keer in het half uur.
We waren boven op de berg net uitgestapt toen we het al genoemde telefoontje kregen. Dus het werd een skidagje met wat gemengde gevoelens. Ook het skiën zelf was niet echt optimaal. Door de dikke mist en een voor ons onbekend skigebied was het niet mogelijk om een beetje snelheid te maken bij het afdalen.
's Avonds begon het te sneeuwen en volgens de weerberichten zou dat tot aan het eind van de week aanhouden, met een klein zonmomentje op dinsdagmiddag. Dat maakt het vertrek iets minder erg, want het skiën zou moeilijk gebleven zijn. De weg naar huis was een drama met slecht weer en alle opstoppingen door verkeers-ongevallen. We hebben bijna 14 uur over 850km gedaan.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu