feb 2020 - Vlissingen & Attendorn, Duitsland - Ramocas

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

feb 2020 - Vlissingen & Attendorn, Duitsland

Vakanties > 2020
Deze vakantieweek hebben we verschillende dingen gedaan. We zijn naar Burgers Zoo in Arnhem geweest om naar de aquaria te kijken, naar Utrecht naar het museum Speelklok, naar Vlissingen in een hotel aan zee en naar een landhuis/kasteel in Attendorn in Duitsland. Een goed bestede vakantieweek :-)
Bij Burgers Zoo was het een bewolkte dag met af en toe wat (mot)regen. Binnen in het aquarium niet erg, maar buiten bij de diertjes was een jas met capuchon wel nodig. De vissen en koralen in de aquaria zijn echt de moeite van het bekijken waard. Buiten waren er wat minder dieren zichtbaar, blijkbaar allemaal binnen verscholen met dit slechte weer :-)
Ook de dag dat we naar het museum Speelklok in Utrecht gingen was het erg regenachtig. Gelukkig was het maar een klein stukje lopen naar het museum. En voor 5 euro parkeren bij het transferium aan de rand van Utrecht en met de tram op en neer naar centrum Utrecht is echt ideaal. In het museum een leuke rondleiding gekregen, zelf nog rond gelopen en afgesloten met een lekker biertje, jammie :-)
Daarna stonden 2 dagen Vlissingen op het programma in een hotel aan het strand. Een kamer met uitzicht op zee en met de balkondeur open de hele nacht het ruisen van de zee. De eerste dag redelijk zonnig, de tweede dag wat bewolkt, maar beide dagen heerlijk weer voor een lange strandwandeling en lekker eten. Wel een eind rijden nog, bijna drie uur, maar het was de moeite waard.
En leuk om te zien dat het strand waar je de ene dag nog lekker kon wandelen, de volgende ochtend helemaal onder water staat.

Nederland heeft veel mooie plekjes!
We hebben de vakantieweek afgesloten met drie dagen in een mooi hotel in Attendorn in Duitsland. Een beetje terug in de tijd in een mooi opgeknapt kasteel in een mooie omgeving. Ondanks de storm die op komst was op zondag, prima weer gehad om lekker buiten te zijn. En ongeveer even ver als Vlissingen, maar dan de andere kant op :-)
's Avonds eten in het restaurant bij een knisperend haardvuur. En een lekker wijntje bij het eten, want rijden hoeft niet :-)

De omgeving is prachtig om te wandelen, langs het (stuw)meer, op het uitkijkpunt uitzien over de omgeving, wandelingetje over de stuwdam en verlekkerd kijken naar de mensen die hier aan het water wonen.
We hebben ook nog de druipsteengrot bezocht (Atta-Höhle), maar mochten daar helaas geen foto's maken. Dus deze foto's zijn van internet geplukt.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu