jan 2013 - Faschina, Oostenrijk (Hotel Alphof) - Ramocas

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

jan 2013 - Faschina, Oostenrijk (Hotel Alphof)

Vakanties > 2013

Deze skivakantie was naar een nieuw gebied voor ons... Faschina. Volgens de website het meest sneeuwrijke gebied in Oostenrijk. Dat moesten we natuurlijk even controleren :-)

Het hotel lag niet direct aan de piste, maar meer dan 25 meter lopen was het niet. De kamer was lekker ruim.

Dit was het uitzicht op de (zon)dag van aankomst...

...dit op maandag, woensdag en donderdag...

...en dit op dinsdag :-)

Zondag bij aankomst de skipassen gekocht. Het was erg koud (gemiddeld tussen de -9 en -14), dus oorwarmers en handschoenen waren geen overbodige luxe. Gelukkig was er niet al te veel wind.

De maandag zijn we pas wat later de piste opgegaan, toen de wolken enigzins waren opgetrokken. We hadden de piste (zowat) voor onszelf... wat een luxe... maar het uitzicht was soms erg slecht (de foto met Ronald erop is niet geretoucheerd, er was echt zoveel mist).

Na zo'n koude skidag zijn we snel de sauna van het hotel ingegaan om op te warmen... echt vakantie !!

Dinsdag was een mooie dag. We hebben eerst een paar afdalingen gemaakt op onze 'eigen' pistes (bij het hotel) en zijn daarna met de skibus naar het naastgelegen Damüls geweest. Een veel groter gebied met meer variatie, meer 'drukte', maar ook sneeuw van wat mindere kwaliteit. Tja... je kunt niet alles hebben :-)

Met dat mooie weer zijn de uitzichten altijd prachtig!

Tussen de middag een lekker soepje (alle watjes zaten binnen, wij lekker buiten) en aan het eind van de middag weer met de bus naar het hotel.

Woensdag was er zoveel mist en sneeuw, dat we niet hebben kunnen skiën. We hebben twee afdalingen geprobeerd, maar de piste leek wel tiefschee... wat niet echt onze specialiteit is. Dus een dagje gelezen.

De dag erop ook nog erg bewolkt en veel sneeuw, dus toen besloten om een lange wandeling in de sneeuw te maken. Het gebied had veel wandelroutes. Moesten we wel eerst even de auto uitgraven :-)

Zo'n wandeling is nog behoorlijk zwaar. Ondanks de kou in het begin krijg je het toch redelijk snel warm. Onderweg ook hele mooie ijspegel-taferelen te zien.

Bij terugkomst in het hotel bleek dat er op de piste naast het hotel nachtskiën was. We konden het (elke dag lekkere) avondeten even onderbreken voor de nodige afdalingen en daarna met het toetje en de grappa verdergaan.

De vrijdag (helaas de mooiste dag van de week) was het alweer tijd om naar huis te gaan. Met de vele sneeuw was het nodig de sneeuwkettingen onder te doen... helaas brak één van de kettingen na zo'n 200 meter. Met 2 uur vertraging en de hulp van een aardige winkelier, die een noodreparatie heeft gedaan, konden we de rit (bij -14 ºC) terug beginnen.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu