mei 2013 - Lidingö, Zweden (Jolanda) - Ramocas

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

mei 2013 - Lidingö, Zweden (Jolanda)

Vakanties > 2013

Ans en Ronald zijn een weekendje naar Jolanda in Lidingö (Zweden) geweest. Deze keer gekozen voor de auto, omdat we nogal wat Nederlandse producten op het verlanglijstje hadden staan :-)

De eerste stop was in Denemarken, net over de grens bij Duitsland. Na een korte koffiestop snel weer op weg gegaan.

Onderweg in ieder geval 2 grote bruggen, 18 km tussen de twee eilanden in Denemarken, en toch al snel een kilometer of 5 tussen Denemarken en Zweden. Het weer werd mooier naarmate we dichter bij Zweden kwamen.

En af een toe even stoppen voor een lekker bakje koffie en de nodige beweging, want het is een lange rit.

Na een korte file vanwege een ongeluk ...

... kwam toch Malmö al snel in zicht ...

... en doken we de tunnel naar Zweden in.

De tunnel gaat over in een prachtige brug en in Zweden was het weer tijd voor een korte plaspauze en een kopje thee.

Zo rond 19:30 uur op zoek gegaan naar een plekje om te overnachten en bij de derde poging een leuke bed & breakfast gevonden. Mooi gelegen aan een meer en hele vriendelijke paarden in de wei. Wel een klein kamertje, maar daar waren we toch alleen maar om te slapen. De reisdag afgesloten met een korte wandeling en toen snel naar bed.

De volgende ochtend stond er een lekker ontbijtje voor ons klaar en na het inpakken van de spullen weer op weg gegaan voor de tweede etappe. Aangezien het in Zweden allemaal niet zo snel mag (110 km/u en soms 120), duurt de laatste 500 km nog best wel een tijdje.

Rond een uur of twee waren we bij Jolanda. We konden de lift naar boven gelukkig gebruiken, ondanks het onderhoud. Boven hebben we de spullen (veel eten) uitgepakt en het appartement en het uitzicht bekeken.

Het eiland heeft heel veel bomen en mooi gelegen huizen. Zo van boven is het uitzicht heel erg mooi.

Bij Jolanda veel gewandeld (de omgeving en het weer waren erg mooi), waarbij Ans nog letterlijk de zolen van haar schoenen heeft gelopen :-)   Daarna nog even in het zonnetje gezeten (Ronald moest even uitrusten).

We zijn ook in het centrum van stockholm nog wezen loungen, zijn naar het centrum van Lidingö gewandeld (met rustpauze onderweg) en hebben genoten van de plaatselijke horeca.

Zoals het tegenwoordig gaat bij echte jongens (Lucas, Hugo, Philip), worden er de nodige videospellen gespeeld. Zelfs Ronald heeft het opgenomen tegen de jongens en Jolanda, maar moest helaas bijna elke keer het onderspit delven (fysiek gelukkig nog niet).

Zo'n lang weekend is snel weer om en dan begint de (lange) reis naar huis weer. Van de drukte en het mooie weer in Stockholm, richting het regenachtige Denemarken, Duitsland en Nederland. In Duitsland nog in Schleswig aanbeland voor een lekker hapje en een overnachting in een knusse bed & breakfast. Daarmee zit het bezoekje aan Zweden er helaas weer op.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu