mei 2014 - Losheim am See (Hochwälder Wohlfühlhotel) - Ramocas

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

mei 2014 - Losheim am See (Hochwälder Wohlfühlhotel)

Vakanties > 2014

Het was weer hoog tijd voor een weekje vakantie en omdat plekjes aan een meer ons al twee keer goed zijn bevallen, daar ook deze keer weer voor gekozen. Wel met een aantal plaatsen in de buurt die we tijdens deze vakantie wilden bezoeken (Luxemburg en Trier). We hadden een kamer op de eerste verdieping, helaas niet met uitzicht op het meer, wel met een lekker balkonnetje.

Na aankomst zijn we wat gaan eten bij het restaurantje naast het hotel en hebben daarna een wandeling rond het meer gemaakt. De receptioniste zei dat het een half uurtje zou duren, maar met redelijk doorstappen waren we toch nog een uurtje onderweg.

We hebben de dagtripjes gekozen op basis van het weerbericht 's morgens, omdat er de hele week en in het hele gebied steeds regen was voorspeld. We gingen daar heen waar de minste kans op neerslag was :-)
De eerste dag waren dat Orscholz (uitzicht op de bocht in de Moezel) en Merzig (Wolvenpark).

De wandeling terug was soms met wat bijzondere afdalingen... en vol leuke beestjes :-)

De volgende bestemming was het wolvenpark in Merzig. Verschillende soorten wolven, ieder in hun eigen stukje (gelukkig omheind) bos.

Het zijn niet allemaal vriendjes... één van de wolven had een behoorlijke wond in zijn/haar nek en was continu aan het opletten of er geen andere wolven in de buurt kwamen. Voelt niet goed om zo de natuur z'n gang te laten gaan.

In het volgende 'hok' zag het er een stuk relaxter uit, drie wolven, gebroederlijk naast elkaar bezig met de siësta. De enige actie hier was even opstaan om vervolgens in een nog lekkerder houding te gaan liggen :-)

Iets verderop was er een stuk meer te beleven, zeker toen een ander stel met een klein hondje aan kwam lopen. Het kleine hondje was waarschijnlijk maar wat blij dat er hoge hekken waren, anders hadden de wolven een lekker toetje gehad :-)

Na het wandelen in het park even de beentjes strekken en toen op pad naar Losheim am See. Er zou daar ook een spoorwegmuseum zijn. En we hadden natuurlijk hoge verwachtingen nadat we recentelijk in het spoorwegmuseum in Utrecht waren geweest.

Helaas onvergelijkbaar. Er stonden een paar oude wagons en treinstellen buiten, een locomotief binnen en het (kleine) museum was gesloten.

Maar het was lekker weer geworden en we hebben nog even het dorpje bekeken.

Na een hapje gegeten te hebben in een ander restaurant hebben we nog een rondje meer gedaan (we waren niet de enigen).

Na een lekker ontbijtje, met prachtig uitzicht, stond Luxemburg op de agenda.

Helaas was het erg regenachtig in Luxemburg (stad) en zag het eruit als de amsterdamse zuidas (alleen maar hoge kantoorgebouwen en mensen in pak), dus we zijn snel doorgereden naar Echternach.

Het dorp (stad?) is niet groot, dus een rondwandeling was snel gemaakt. Nog grote consternatie onder de lokale ganzengemeenschap, toen Agnes nietsvermoedend met een tas in haar hand een kijkje ging nemen... zit daar wat lekkers in?

Met een omweg via Vianden (een langgerekt dorp flink steil bergafwaarts) zijn we in Saarburg aanbeland met de bedoeling daar een hapje te eten. Bleek het een heel erg leuk stadje te zijn, met waterval en vervallen burcht, en met een goed italiaans restaurant.

Om de eetlust nog een beetje op te wekken, zijn we de burcht opgeklommen. Het uitzicht was zeker de moeite waard.


Pfffff.... dat waren heel wat treden naar het hoogste puntje :-(

And what goes up must come down (als we tenminste nog voor sluitingstijd wat willen eten bij dat italiaanse restaurantje).

Zittend onder de luifel kwam er nog een enorme plensbui over, zelfs de musjes kwamen bij ons aan tafel schuilen.
Gelukkig zaten wij droog, voorzien van lekker eten en drank :-)

Woensdag zijn we op pad gegaan naar Trier. Veel goede verhalen over gehoord, dus dat moesten we gezien hebben. Maar oef... wat is die Porta Nigra lelijk.
Trier is best aardig groot voor een rondwandeling. Er zijn mooie oude dingen te zien, maar heeft toch wel veel weg van een moderne stad.

En je komt toch ook wel wat bijzondere en aparte dingen tegen...

Na de lange wandeling zijn we snel naar het hotel gegaan, hebben een hapje gegeten en toen lekker de sauna in.
En Agnes vond dat Ronald iets teveel foto's aan het maken was :-)

De laatste dag hebben we rustig aan gedaan. Alles was toch dicht vanwege Hemelvaart. Mooie gelegenheid om te gaan midgetgolfen, een rondje langs het meer te wandelen, nog een korte rondrit door de omgeving, daarna lekker in het zonnetje (met uitzicht) om een beetje bij te bruinen en het laatste avondmaal bij de buren (en verwennerij van het hondje van andere gasten).

De rit naar huis, zo'n 475 km, is goed te doen. Dit was alleen de eerste keer dat we 211 km hebben gereden zonder een benzinepomp tegen te komen. Maar goed dat er nog genoeg in de tank zat bij vertrek.

En daarmee was het weekje vakantie helaas weer voorbij...

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu