mrt 2019 - Scheffau, Oostenrijk - Ramocas

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

mrt 2019 - Scheffau, Oostenrijk

Vakanties > 2019
Alweer 4 jaar geleden dat we een (goed verlopen) wintersport-vakantie hadden, dus we hadden zin in een weekje skiën. Deze keer in Scheffau, in het wintersportgebied Wilder Kaiser Brixental. De afstand was goed te doen (900 km) en het gebied zou redelijk makkelijk zijn qua skiën. Wel met tussenstop naar het gebied gereden, zodat het direct bij vertrek thuis al als vakantie voelde :-)
De rit verliep goed met niet al te veel verkeer, ondanks de berichten van de ANWB dat het erg druk zou zijn onderweg. Het overnachtingshotel had een mooi uitzicht op Reutingen... schön! De tweede etappe was een stuk drukker, maar ook goed te doen gelukkig.
Omdat het al meer dan 2 weken lenteweer was in Europa (ook in de wintersport-gebieden), met temperaturen tussen de 12-18 graden, voor de zekerheid maar een wat ruimere hotelkamer uitgekozen, voor als er geen sneeuw meer lag en we de dagen anders zouden moeten doorbrengen.

Een hele mooie kamer en nog een prachtig uitzicht ook...
De eerste dag skiën was zoals verwacht: stralend mooi weer op de pistes... maar ook al vroeg in de ochtend erg zware sneeuw om in te skiën :-(

En helaas ook behoorlijk druk, het was blijkbaar toch nog een vakantieperiode. Beter opletten bij het plannen de volgende keer.
De vergezichten hoog in de bergen blijven prachtig !!
De dag op de piste hebben we afgesloten met een lekker biertje, hadden we wel verdiend na al dat harde werken :-)

Vanuit het hotel reed er (op afroep) een pendelbusje op en neer, dus we werden na het skiën weer netjes opgehaald en voor de deur van het hotel afgezet.
De tweede dag hebben we ook nog redelijk kunnen skiën, totdat we een afdaling maakten die verder het dal in ging. Pffff... het zou volgens de kaart een makkelijke afdaling zijn, maar de sneeuwbulten op het laatste stuk waren soms wel kniehoog en maakte het skiën nagenoeg onmogelijk. We hebben toen maar besloten de volgende dag een rustdagje te nemen en naar Kufstein te gaan.
Voor Agnes had de toren in de vesting een extra luguber tintje, hier zaten de Hongaarse politieke gevangenen vast tijdens de opstand tegen de Habsburgers in 1848.
In Kufstein hebben we de vesting (festung) bekeken, zijn we naar het naaimachine-museum(pje) geweest en hebben de glasfabriek van Riedel bezocht. Nooit geweten dat elke soort wijn een eigen glas behoeft.

De stad zelf is ook leuk om in rond te lopen, met mooie oude gebouwen en de Inn die er doorheen stroomt.
De laatste dag zijn we nog eventjes gaan skiën, maar de sneeuw was nog slechter geworden en de drukte toegenomen, dus zijn we maar weer snel naar het hotel teruggegaan en hebben de verdere dag genoten van ontspannen badderen en lezen bij de haard :-)
Het personeel van het hotel was trouwens ook erg vriendelijk en er was bijna elke avond wel iets georganiseerd. Van carnaval (fasching) tot live tiroler muziek en een cocktail-avond met een geweldig spelende saxofonist (en fernet branca).

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu