okt 2012 - Middelkerke, België (De Rotonde) - Ramocas

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

okt 2012 - Middelkerke, België (De Rotonde)

Vakanties > 2012

Een weekendje uitwaaien in Middelkerke in België.

Naseizoen... dus regenachtig, maar ook zo'n tripje is gewoon even lekker weg!

Een wat bijzonder hotel. Een aantal cabines op de begane grond, die van ons met uitzicht op zee. Wel een beetje warm op de kamer en er kon geen raam open, maar we waren er toch alleen om te slapen :-)

Na aankomst gelijk maar even een lekkere strandwandeling gemaakt. Het was droog, maar wel met herfst-temperaturen... dus de jas lekker hoog dicht.

Langs de kust hebben kunstenaars de ruimte gekregen om hun creatieve ideeën ten toon te stellen. Ronald moest natuurlijk gelijk weer even testen of ze ook echt werkten (maar helaas...).

Na de wandeling op zoek gegaan naar een restaurantje. Ook hier goed te merken dat het naseizoen is. Een deel van de restaurants is al gesloten, de rest behoorlijk rustig (op straat en langs de kust ook). Een leuk restaurantje gevonden ('t Schuurke) met een kok die wist hoe hij iets lekkers op tafel moest zetten!

Na het eten nog een nachtelijke strandwandeling en toen snel naar bed gegaan.

De volgende dag een dagkaart gekocht voor de tram die langs de kust loopt. Een tramlijn van 67 km van De Panne tot Knokke. Voor ons een verrassing, zo'n sightseeing-ritje langs de Belgische kust...

We zijn met de tram tot De Panne gegaan en ook daar lekker over het strand gelopen. De paraplu was af en toe wel nodig. Opvallend waren de vele vogels op het strand, die zitten te wachten tot er weer eb komt om dan de lekkere hapjes te zoeken die zijn blijven liggen.

Agnes kon het niet laten af en toe de vogels eens achter de broek aan te zitten, net zoals vele honden die daar werden uitgelaten deden :-)

Ook hier zie je ruiters die het lekker vinden met hun paard tochten te maken over het strand, net zoals we in Cuxhaven zagen. En het strand ligt vol met schelpen die het verzamelen waard zijn...

De havens in België zien er wel wat apart uit :-)

Tussen de middag even opgewarmd met een lekker kopje Earl Grey en crêpes. Agnes met aardbeien, Ronald met banaan en chocola... hmmmmm !!!

De tram rijdt een stukje direct langs de kust. Daar zijn ook oude verdedigingswerken te vinden en historische panden die gelukkig het oorlogsgeweld hebben weerstaan.

Na een kleine tussenstop met Westmalle en toast met zalm, nog even genoten van de prachtige uitzichten zo langs de kust.

Wat ons intrigeerde waren de vele "zanddrollen" die er lagen. Zouden dat uitwerpselen van garnalen zijn die uit het zeewater en zand hun maaltijd proberen te halen?

We hebben de dag afgesloten bij de Italiaan met een versgebakken pizza.

Op zondagochtend hebben we nog een laatste strandwandeling gedaan (met liefdesverklaring van Agnes aan Ronald) en de ezeltjes gedag gezegd die lekker in de duinen stonden te grazen.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu