okt 2013 - Malente, Duitsland (Hotel Diekseequell) - Ramocas

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

okt 2013 - Malente, Duitsland (Hotel Diekseequell)

Vakanties > 2013

Oktober, een mooie tijd om weer een lang weekendje in 'het buitenland' te vertoeven. Deze keer naar Malente, een klein plaatsje in Noord Duitsland dat tussen de meren ligt. Met een omweg via de afsluitdijk (bezoekje manuele therapeut in Amsterdam) uiteindelijk op bestemming aanbeland.

Het was een klein familiehotel met niet al teveel gasten (tja, het was dan ook naseizoen). Wel een zwembad en sauna, maar daar hebben we geen gebruik van gemaakt. De ligging van het hotel is prachtig, één stap naar buiten op het terras en je hebt een prachtig uitzicht over het meer.

Het hotel ligt aan de diekseepromenade. Omdat het al ruim etenstijd was tegen de tijd dat we aankwamen en uitgepakt waren, zijn we naar een dichtbij gelegen restaurantje gelopen. Daar hebben we met z'n tweeën één hoofdmaaltijd gedeeld, daarna nog een klein stukje gewandeld (tot het station) en toen snel onder de wol.

Tijdens de avondwandeling hadden we gezien dat vlakbij een rondvaart over de meren vertrok. Na een lekker ontbijt (zeer uitgebreid ontbijtbuffet) en een douchje, op de boot van 12:00 uur gestapt. Zo over het water met al die herfstkleuren is prachtig!
De kapitein is wel kundig door het soms erg ondiepe water en door erg smalle doorgangen.

Na de rondvaart zijn we op weg gegaan naar de glasblazerij, zoals in de folder in het hotel aangegeven. Met de nodige pauzes onderweg hebben we de glasblazerij gevonden... maar helaas, de mensen waren de boel aan het leegruimen. Zij gingen met pensioen en hadden geen opvolging. We konden nog net zien hoe de laatste planken het pand uitgedragen werden.

Onderweg terug nog mooie dingen gezien. Vooral veel vogels die zich verzamelen op het meer. De dag afgesloten met een bezoek aan een ander restaurant. Het is goed te zien dat het naseizoen is begonnen, we waren de enige gasten :-)
Wel smaakvol ingericht en lekker gegeten. Daarna een korte wandeling terug naar het hotel, wat gelezen, plannen gemaakt voor de volgende dag en toen snel op één oor.

De volgende ochtend, na het onbijt enzo, in de auto en richting zee. Gisteren was het droog, nu scheen ook de zon, een prachtige dag. Ook langs het strand was het redelijk rustig, maar des te lekkerder om daar even uit te waaien.

Zoals het hoort in Duitsland, nog even een kaffee und kuchen genuttigd, daarna teruggelopen naar de auto (wat een donkere, maar mooie lucht) en op naar de volgende attractie... het ezelspark :-)

Een klein parkje, waarbij sommige ezels waren ingespannen voor wagentjes en soms wel veel ezels bij elkaar in één hok waren. Gelukkig wel allemaal goed verzorgd en ruimte om te lopen. De opgehangen borstels waaraan de ezels zich konden schrapen zijn echt geniaal... moet Ronald thuis ook maar eens voor de katjes in elkaar sleutelen :-)

Daarna weer met prachtige uitzichten terug naar het hotel, een derde restaurantje geprobeerd (nadat de Italiaan die er gezellig uitzag geen tafel meer vrij bleek te hebben) en de reis naar huis weer ingezet. Met een stuk slechter weer dan de afgelopen dagen (gelukkig!).

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu