sep 2012 - Kronenburg, Duitsland (Villa Kronenburg) - Ramocas

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

sep 2012 - Kronenburg, Duitsland (Villa Kronenburg)

Vakanties > 2012

Voor dit weekendje weg hebben we een romantisch hotelletje geboekt in het oude dorpje Kronenburg in Duitsland.

Onze kamer zat op de eerste verdieping, achter de rode geraniums :-)

De gastheren waren echt super, binnen 5 minuten gaven ze je het gevoel ontzettend welkom te zijn. Gedurende het weekend is dat zo gebleven en ze hebben er alles aan gedaan om er een onvergetelijk weekend van te maken.

We hadden de romantische kamer, compleet met hemelbed en een welkom-bubbeltjes-wijn. Het hotel bestaat uit drie samengevoegde (boeren-)woningen van rond 1700, dus alles is wat kleiner dan de gebruikelijke hotelkamers (ook de badkamer). Alles was mooi, netjes en schoon, wat toch belangrijk is.

Het was een Bed & Breakfast, dus geen restaurant. Tot half zes kon je wel een dagsoepje en lekkere crêpes eten, wat we dan ook maar gelijk gedaan hebben. Agnes met een lekker duits wijntje, Ronald met een lokaal (Eifel-)biertje.

Het hotel heeft een mooi uitzicht en een grote tuin waar je (als het zonnig is) lekker kunt loungen. Helaas was het bij aankomst wat miezerig en de dag erop het merendeel bewolkt.
Van het oude dorpje is bijna alles nog in goede staat. Wel moet je goed ter been zijn, want alles in de omgeving is behoorlijk heuvelachtig, dus veel klimmen :-)

De hele zaterdag hebben we gewandeld. Veel groen, veel trappen en mooi gelegen huizen om jaloers op te worden.

Dichtbij ligt een stuwmeertje, waar we omheen gelopen zijn. Totaal ongeveer een kilometertje of tien. Van 's ochtends elf tot 's middags een uur of vier waren er een paar mensen met Newfoundlanders aan het trainen op het redden van mensen, heel leuk om te zien.

Onderweg een korte plaspauze en de verleiding niet kunnen weerstaan een warme wafel met kersen te eten.

Bij het meer zijn ook nog de restanten van de Westwall (Siegfriedlinie) te zien, een 630 kilometer lang verdedigingswerk tijdens de tweede wereldoorlog van Nederland tot aan de Zwitserse grens.

De herfst begon al te komen, vers groen, verkleurde en verdorde bladeren zijn er naast elkaar te zien. Erg mooi. De ganzen waren nog niet vertrokken naar warmere oorden, maar dat zal niet lang meer duren.
Rondom het meer veel leuke zitjes bij het water, waarvoor je wel even de trap af moet.

Mooie vergezichten, ook vanaf de oude ruïne boven het dorp.
Hoewel natuurlijk maar kort, was dit een heerlijk weekendje weg (zeker met de koffie die Agnes elke ochtend naar de kamer bracht) en het aanbevelen waard.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu