sep 2015 - Budapest (hotel Flamenco) - Ramocas

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

sep 2015 - Budapest (hotel Flamenco)

Vakanties > 2015
Een flitsbezoek aan Hongarije, om de 40e verjaardag van András (de neef van Agnes) te vieren. Wel spannend... met de auto naar Hongarije, terwijl er grote aantallen migranten via Hongarije naar Duitsland op weg zijn. Maar gelukkig nauwelijks iets van gemerkt.
Een rit met regelmatig wat vertraging door wegwerkzaamheden en ook de nodige regen onderweg, maar gelukkig prima rijdbaar. Na toch wel een lange rit, de eerste dag overnacht in Pocking (Duitsland), een plaatstje vlak bij de grens met Oostenrijk. Een beetje stil dropje, maar een net hotel en ook nog wat kunnen eten in het restaurant.
Na het eten nog een wandelingetje gemaakt en toen vroeg naar bed, want morgen staat er weer zo'n 600 km op het programma. En onderweg natuurlijk regelmatig stoppen voor een koffiepauze. Mooi op tijd aangekomen en deze keer een kamer gekregen op de 6e etage, leuk uitzicht en vooral... lekker zonnig!
Op zondagmiddag eerst een lunch met András, Ica, Endre en Greta. Een beetje mooi aankleden hoort daar natuurlijk bij :-)
Lekker gegeten, András mocht zijn 40 kaarsjes uitblazen, later in de middag ook nog naar de andere zus van Agnes geweest (Gabi) en de avond afgesloten met een wandeling in het park voor het hotel.
De volgende ochtend te voet naar het winkelcentrum gewandeld, wat hongaarse boeken gekocht, bakje koffie genomen, geluncht bij Ica & Endre en toen gaan voorbereiden voor de avond. Eten met András, neven en nichten. Heel gezellig en leuk om ze voor het eerst eens allemaal samen te zien!
Dinsdag alweer tijd om te vertrekken richting huis, helaas (zoals de volgende dag in Nederland bleek) het mooie weer in Budapest achterlatend :-(
De terugweg ging via Praag, van tevoren niet wetende dat de snelwegen in Tjechië en Slowakije vaak niet echt oké zijn en je bijna een kwartet aan snelwegvignetten nodig hebt om thuis te komen. Een lange reis, maar al met al een heerlijke paar dagen er tussenuit.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu